BQT kao certificiran konzultant HAMAG-a sudjeluje u projektu „Mreža konzultanata“

23.02.2009.

HAMAG provodi projekt Mreža konzultanata kojim se certificiraju konzultanti za malo gospodarstvo, a potom i sufinanciraju usluge koje certificirani konzultanti pružaju poduzetniku.

Kroz mjeru Sufinanciranje konzultantskih usluga poduzetnik ostvaruje pravo na povrat 50% iznosa plaćene konzultantske usluge i to putem vaučera kojeg poduzetniku izdaje partnerska institucija (razvojna agencija ili poduzetnički centar) na području županije u kojoj poduzetnik djeluje.

Sufinanciranjem konzultantskih usluga se želi olakšati i potaknuti osnivanje i razvoj subjekata malog gospodarstva te unaprijediti njihovo poslovanje kroz dostupnost stručnih znanja i savjeta te poticanje regionalnog razvoja.

Korisnici
Korisnik može biti svaki subjekt maloga gospodarstva, sukladno Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva.
U projekt se mogu uključiti sljedeće ciljne skupine:

  1. Poduzetnici početnici (i poduzetnici u fazi razvoja do dvije godine)
  2. Poduzetnici u fazi rasta i razvoja
  3. Ostale ciljne skupine

Kako do vaučera?
Vaučer za sufinanciranje konzultantske usluge izdaje ugovorna partnerska institucija HAMAG-a, odnosno razvojna agencija ili poduzetnički centar u županiji u kojoj poduzetnik posluje.
Izvor: www.hamag.hr

Tvrtka Bioqualitech nositelj je naslova certificirani konzultant i punim pravom sudjeluje u projektu sufinanciranja konzultantskih usluga.
S obzirom na sjedište tvrtke u Zadru, najčešća partnerska institucija sa kojom surađujemo je Zadarska razvojna agencija. Odrađivali smo projekte i izvan zadarske županije pa tako imamo iskustva u radu sa Poduzetničkim centrom i inkubatorom DOXTUS, Regionalnom razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije d.o.o., Razvojnom agencijom Zagreb, te Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije.
U dosadašnjem radu i suradnji sa partnerskim institucijama na projektu sufinanciranja konzultantskih usluga odrađeno je 17 projekata, a u pripremi je već nekolicina projekata.
Sredstva koje partnerske institucije imaju na raspolaganju su ograničena njihovim godišnjim proračunom koji im određuje HAMAG zbog toga nazovite nas i na vrijeme rezervirajte raspoloživa sredstva i kapacitete.